Portret WO1

Maker: Inge Markink

 

Mijn poster

Ik heb mijn posters gemaakt over Edith Cavell,edith cavell ontwerp poster 1 verbeterdkopie

Toen de eerste wereldoorlog begon werd het ziekenhuis waar Edith Cavell in werkte een Rode Kruishospitaal en moesten de verpleegsters van haar alle gewonden verzorgen, ongeacht hun nationaliteit.

Begin september 1914, ging ze ook Engelse soldaten verzorgen, en ze hielp de soldaten ook met vluchten. Ook begon ze in die tijd te werken voor de Britse geheime dienst. ze maakte ontsnappingsroutes over de Nederlandse grens voor ongeveer 200 Belgische, Britse en Franse soldaten.

 

Bron:

Ik heb gekozen omdat te laten zien op mijn poster door eerst de Edith Cavell berg op de achtergrond van de poster te zetten die naar haar vernoemt is. Daaroverheen heb ik een rood kruis gedaan omdat ze verpleegster was en ik vind een rood kruis daar wel goed bij passen. Daar overheen heb ik een foto van haar geplaatst om duidelijk te maken om wie het ging. Ik heb gekozen voor de kleuren rood en groen omdat ze elkaar sterker maken en daardoor valt de poster beter op.

 

Werk:

Bij het overtrekken van mijn poster ging het een beetje mis omdat mijn poster heel onduidelijk was. Dus ik heb alleen de buitenste lijnen over getrokken en de rest zelf getekend. Het schilderen ging wel goed, maar ik moest een rode waas toevoegen, dat ging een paar keer fout en moest ik dat stukje overnieuw doen. gelukkig is dat nog goed gekomen.

2014-11-25 07.55.39

Ik werd wel enthousiast over dat we misschien naar Ieper gaan om het graf van de mensen die we hebben geschilderd op te zoeken, omdat je schilderij dan meer voor je gaat betekenen.  Ik vind het wel belangrijk dat wij daar heen zouden kunnen, omdat je dan weer op een hele andere manier naar kunst en de geschiedenis gaat kijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s